top of page
Ozon behandeling

WAT IS OZON ?
Simpel gezegd, ozon is een geactiveerde vorm van zuurstof. In de natuur zal ozon optreden onder invloed van elektrische ontladingen, zoals in het geval van onweer. Bovendien heeft de aarde een ozonlaag in de atmosfeer van de aarde, die bescherming biedt aan alle levende organismen door een deel van het schadelijke UV-licht eruit te filteren.

Wat zijn de voordelen?

* Vertraagt het proces van de veroudering van de cellen

* Pijnstillende en ontstekingsremmende werking

* Elemineert nare geurtjes door de sterk desinfecterende werking: het doodt bacteriën, schimmels en virussen en bestrijdt infecties

* Bevordert de bloedsomloop door het activeren van het metabolisme van de rode bloedcellen en vervoert meer zuurstof naar de cellen.

Een ozon-behandeling is extreem behulpzaam bij bijvoorbeeld alopecia (haarloosheid van de huid). Het geeft zuurstof aan de weefsels en activeert het metabolisme van de vettige laag. Ook bevordert het de circulatie.

Ozon heeft heel veel voordelen voor de huid door het bevorderen van de afvoer van gifstoffen en het biedt ons de mogelijkheid om diep in te werken op de huid. Dit stimuleert de perifere bloedstroming (flushing) en is zeer gunstig voor elk organisme, of het nou een hond, kat of mens is, met of zonder huidklachten.
Verschillende studies hebben aangetoond dat al een kleine hoeveelheid in water opgelost ozon voldoende is om meer dan 99% van de bacteriën te elimineren, zoals Salmonella en E. Coli.


Wegnemen van onaangename geuren
Ozon is een negatief geladen deeltje.
Bij het gebruik van ozon bindt het geurdeeltje zich met het negatieve deel en wordt derhalve geneutraliseerd.

Bacteriën elimineren
Uit tests is gebleken dat ozon de meeste bacteriën doodt. Vaak veroorzaken de ongewenste bacteriën huidirritaties bij huisdieren en mensen.


Verminder huidirritaties
Omdat ozon de bacteriën elimineert, herstelt de geïrriteerde huid van het dier sneller.

Vachtkleur
Bij gebruiken van ozonwater wordt de kleur van de vacht niet aangetast. Ozon zorgt ervoor dat alleen de ongewenste stoffen verwijderd worden.

Vlooien vermindering
Vlooien raken verlamd als zij in contact komen met ozonwater. Je ziet dan ook dat er verlamde vlooien overblijven in het water nadat een hond in een ozonbad is geweest.

Vacht wordt zachter en losser
Door de negatieve lading van het ozonwater, komen de haren losser van elkaar, dit heeft hetzelfde effect als het gebruik maken van hairconditioner.

Uw dier wordt gewassen met ozonwater. Zijn er huidproblemen dan kan er een behandelplan worden opgesteld om zonder dure shampoo van bijvoorbeeld malasesia of hotspots af te komen.

We werken met gecertificeerde apparatuur

TESTRAPPORTEN OVER CASHIDO:

ISO 13485 - Certioficaat om medisch apparatuur te produceren 
SGS Veiligheidsrapport-Veilig om te gebruiken 
TÜV - E.Coli, Germany
TÜV - Staphylococcus, Germany 
TÜV - Fenthion, Germany
Test Lab Bodycote, Canada
NYMU - Incubation Center - National University, Taiwan

Ervaringen

Wassen met Ozonwater is waarschijnlijk de oplossing voor het wassen van allergische honden! Jones ziet er prachtig uit en heeft geen last van jeuk na deze wasbeurt. Heerlijk! Wij zijn superblij Domenica . Dankzij jouw zoektocht naar vernieuwende technieken zijn wij enorm geholpen. Echt top! Ik ga dit vanmiddag bespreken met de dermatoloog voor dieren,  wellicht kunnen meer honden hier mee geholpen worden.

Ozon wassing

Stad, land

Please reload

bottom of page