top of page

De thuisstudie: wat een giller

De thuisstudie Hondentrimmen, jawel, het is helemaal in! De thuisstudie om je “erkende” trimdiploma te kunnen halen.

Alles wordt geleerd via enkel en alleen boeken! Binnen negen maanden heb je dan je diploma. Hoe geweldig is dat?!

Ik kan gewoon vanaf mijn lekkere bankstel met een zak chips leren hoe ik moet trimmen.

Ik leer hoe ik moet plukken, hoe ik zou moet knippen, hoe ik om zou moeten omgaan met moeilijke honden en hoe ik huidaandoeningen kan herkennen. Ik leer ook uit de boeken hoe ik een vervilte hond kan verlossen van zijn vervilte jas en hoe ik zijn piemel en oksels kan uitpellen.

En ik leer nog veel meer!

Ik leer zo veel vanaf mijn bankstel!

Wat de thuisstudie me niet leert, is van dat bankstel af te komen, de bak chips links te laten liggen en daardoor echt het vak te leren. Omgaan met honden leer je niet alleen uit boeken. Een hond is een levend wezen die ook kan communiceren, maar joh, dat is toch niet belangrijk!? Dat er verschillende plukvachten bestaan die gedragen worden door tig verschillende honden…joh…zal me een worst wezen!

Dat plukken een vak apart is, want anders loert er plukkoorts om de hoek….niet belangrijk! Dat omgaan met scheerapparaten de nodige vaardigheiden verlangt, is ook niet belangrijk. Het is namelijk niet belangrijk als je een bewegelijk hond ineens zijn liezen openscheert.

Het is absoluut niet belangrijk dat het hondje dan een wond heeft die gehecht moet worden. Joh! Het is toch niet mijn hond!

Het is ook helemaal niet belangrijk om de verschillende vachten in je handen te hebben en te voelen, waardoor je de juiste trimtechniek voor de betreffende hond kan inzetten. Het is absoluut niet belangrijk om te knippen en de goeie dingen van het hondje naar voren te halen. Een model is een model! Maakt het mij wat uit als het hondje kromme poten heeft, in het boek staat…

Wat belangrijk is dat ik voor bijna geen geld een diploma op zak heb en dat ik me trimster mag noemen. Het is ook absoluut niet belangrijk dat de baasjes er van uit gaan dat ze met een officiële trimster te maken hebben zonder te weten dat ik het alleen uit boeken heb geleerd. Ik heb een trimsalon daar gaat het om. De rest is absoluut niet belangrijk.

Pfff, had ik dat eerder geweten! Dan had ik niet zo moeilijk hoeven te doen en had ik niet een jaar lang dag in dag uit stage hoeven te lopen. Dan had ik geen examens hoeven te doen aan de hand van mijn prestaties op mijn stageadres. Dan had ik na het behalen van mijn diploma niet nog een jaar op mijn stage-adres hoeven te werken om nog meer ervaring op te doen. Dan had ik geen kookwekker naast me gehad om sneller te leren trimmen. Dan had ik geen tig workshops en cursussen hoeven te volgen om te leren omgaan met alle vachtsoorten en had ik nog veel meer niet hoeven te doen. Dan hadden mijn familie en mijn eigen honden het een stuk makkelijker gehad!

Want ik had alles vanaf mijn bankstel met een zak chips kunnen leren!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
No tags yet.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page