top of page

Aan U de keuze

In mijn salon wordt de doodle op een diervriendelijk manier verzorgd.

De soort behandeling is afhankelijk van de vacht conditie, een vacht die volledig vervilt is zal hier niet ontvilt worden maar radicaal geschoren worden.

Dit doe ik en vele trimster’s met me mee omdat het welzijn van de hond op nr 1 staat.

Is de vacht nog enigszins te redden zal de hond met vilt en klit meteen in bad gaan.

Shampoo en conditioneer maken de vacht schoon, de schubben van het haar gaat eerst open daardoor kan de shampoo goed indringen en daarna door een goeie conditioneer zullen de schubben weer dicht gaan en daardoor zachter worden en het haar zal elastisch worden daarom zal het makkelijker gaan als de hond geborsteld wordt.

Na een goeie bad gaat de hond op tafel en hij/zij zal droog “geblazen” worden, dit doen we niet alleen om droog te maken maar door een goeie blaaskracht schuifje het vilt/klit zowaar omhoog richting haarpunten. Door het hard blazen zullen de meeste viltplak en klit uit elkaar gaan vallen, omdat de vacht elastisch is geworden door het bad zal het veel makkelijker gaan om vilt en klit te verschuiven/weg te halen, met een minimun aan getrek.

Natuurlijk zullen er altijd wat klit overblijven maar door de foon en voorzichtig te kammen en borstelen is het klit vrij te krijgen.

Daarna wordt bepaald of de hond geknipt wordt of geschoren, geschoren verstaan we niet tot op de huid maar door de verschillende scheerkop lengtes en opzet kammen zijn er erg mooie lengtes te maken.

Wat is het verschil tussen knippen en scheren?

technisch gezien...helemaal niks...de tondeuse is niks anders dan een elektrische schaar, het effect is het zelfde, het inkorten van de vacht. Met de schaar kun je alleen wat meer nuances zetten in je model.omdat de machine niet bepaald wat er gebeurd maar de hand.

Een behandeling van een doodle duurt meestal een uur of 3

Een andere diervriendelijke manier is er niet!!.

Tot dus ver....dit is mijn en de manier van vele andere trimster’s.

Helaas zijn er mensen die menen zich doodle specialisten te mogen noemen en beweren diervriendelijk te ontvilten, zonder bad zonder blazen, alleen door uren lang te kammen, en borstelen en in het vilt te knippen, maar eigelijk doe je niks anders dan uren lang te trekken aan het vilt en dus aan de hond.

Deze methode is een dieronvriendelijk manier en ook de vacht een onvriendelijk manier, de vacht wordt behoorlijk beschadigd door het overmatig borstelen, alle schubben gaan open en de haren breken af.

Vandaag de dag mag iedereen zich tot specialit benoemen en zelfs boeken erover schrijven, maar pijnloos ontklitten bestaat pertinent niet.

Er bestaan hooguit heel brave honden die dit ondergaan.

Dus kies voor uw hond, bezoek geregeld de trimsalon en maak een nieuwe start (korter scheren en weer aangroeien) bij vilt/klitten. En is het kort scheren niet nodig? mooi, kan de hond in bad, de vacht goed verzorgen en dan een leuk model knippen of scheren

Laat u dus niet misleiden, klitten uitborstelen doet altijd pijn!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
No tags yet.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page