top of page

Gevaren die de trimster loopt

Honden kunnen bijten, er zijn weinig maar die zijn er, die zomaar helemaal uit het niks hap zeggen, dat heeft niks met de trimster te maken maar met het hondje zelf, en gegarandeerd dat het hondje in kwestie het al eerder gedaan heeft, daarom altijd melden aan de trimster of je vriendje hapt of niet.

Maar mocht de hond bijten zijn de consequenties voor de trimster soms niet te overzien

Wond: zoizo een wond die kan infecteren, ook een kleine schram of gaatje kan vervelende consequenties geven, dikke hand, pijn, plaatselijk infectie Trimster kan een tijd niet trimmen en dus ook geen inkomen

Hondsdollehied : daarom moet een trimster Tetanus prik kregen om zo proberen de schade te beperken Niet alle honden gebitjes zijn fris, eigenlijk de meeste zijn gewoon vol bacterie en laten we niet beginnen over de echte verrote tanden die we dadelijk in de salon tegen komen Als een hond niet gediend is van een trim beurt en hij gebruikt zijn tanden om het duidelijk te maken is de trimster in haar/zijn volle recht om de hond te weigeren voor verder behandeling. Er zijn sommige baasjes die dat niet willen en kunnen begrepen. Risico is te groot voor hond en trimster, de enige oplossing is bij de dierenarts onder narcose kort te laten scheren.

De volgende risico die een trimster loopt is:

Ingegroeide haartjes.

De honden haren vliegen door de salon en ze kunnen zich gaan nestelen in huid pories van de trimster, consequentie: pijn, abcessen, ontstekingen enz enz

Hondenharen inademen

Onze longen zijn erop gebouwd om al dat stof te verwerken. De grootste stofdeeltjes worden in de neus of luchtpijp al tegengehouden door piepkleine haartjes. Dan komen de deeltjes terecht in snot of speeksel. Dat verliest u door het door te slikken of het uit te spugen.

Er zijn ook kleinere deeltjes die niet door de haartjes worden opgevangen. Die deeltjes komen in de longen terecht, en zouden daar schade kunnen aanrichten als ze er te lang zouden blijven.

Daarom is aan te raden om met mond kapje te trimmen

Dan hebben we de bekende

Carpal tunnel syndroom

Dat is een aandoening aan je polsen, door iedere dag je schaar te hanteren en onnatuurlijke houdingen te houden kun je polsen overbelasten De gevoelloosheid of het tintelen, komt meestal voor in de duim, wijs-, middel- en ringvinger. Dure scharen, de zogenaamde ergonomische scharen bieden een oplossing(investering)

Ho ja…niet vergeten je rug! Tillen van honden is funest!

Rug

Trimsters proberen zoveel mogelijk dat te voorkomen maar dat gaat niet altijd, elektrische tafels, speciale baden enz...(investeringen)

je hebt ook honden die absoluut niet op tafel willen(meestal de grotere honden) en daardoor de trimster moet voor een oplossing zoeken...dan maar op de grond.....want hond moet getrimd worden, om vervolgens 1 uur later volledig krom weer van de vloer te gaan kruipen.

nee honden trimmen is niet alleen knuffelen en wat knippen, honden trimmen brengt risico met zich mee

maar we doen het graag omdat we van honden houden!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
No tags yet.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page