top of page

Niet de dupe laten worden


Niet de dupe laten worden

In deze moeilijke en onzekere tijd worden door de regering allemaal begrijpelijk maatregels genomen. 1,5 meter afstand van elkaar, verplicht thuis werken behalve voor de essentiële beroepen, zoals de zorg en/ of de kappers. De kapper wordt als essentiële beroep gezien ivm hygiëne van de mens. Dat trimsalons anders gezien worden dan kappers wisten we al, we worden gezien als een luxe dienstverlening, dat merkten we al in de btw verschil ( trimsalons vallen in hogere btw box dan kappers), ok dit tot daar aan toe. In België worden nu, in deze vrezelijk Corona periode, verplicht gesloten , want het beroep is niet essentieel. Exuse my French???? Een trimsalon bestaat niet alleen om hondjes maar mooi te maken maar om ze professioneel te verzorgen! Vele vachten zijn ondoenlijk voor baasjes om die 100% te kunnen verzorgen, het heeft niet altijd te maken met niet kammen maar heeft te maken met de genetica van de hond. Lange vachten, dikke vachten, pluk vachten enz enz. Maar de trimsters stoppen niet bij de vacht, we trimsters hebben een 6de zintuig ( ervaring) voor problemen. Bv: Huid problemen, gebit problemen, en ja ook andere problemen, zo heb ik ooit bv een hond “ gered” van lever shunt ( hoe dat is nu niet belangrijk), mini bobbels die misschien door het optijd te ontdekken weinig schade zal aanrichten. Verder moeten we niet vergeten bv dat oudere mensen soms niet in staat meer zijn om hun oude maatje goed te kammen en te verzorgen. Of dat mensen zelf in hun wanhoop gaan knippen en scheren , iets wat ze nooit gedaan hebben en een gevaarlijk klus kan zijn, denk aan mis knippen en inscheren Een hond die niet goed verzorgd wordt is zeer onhygiënisch en als we niks aan doen en aan hun lot overlaten zullen de problemen erger worden. Laten we het bestaan van de trimsalon serieus nemen en mocht er een lockdown komen laat de salons open! Wellicht aangepast: Natuurlijk de maatregels die nu van kracht zijn die nemen we heel serieus Maar we kunnen denken aan bv een speciale dispensatie voor speciale gevallen Ik maak me ernstig zorgen over het welzijn van onze huisdieren

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
No tags yet.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page