De hond wordt gewassen……

De hond wordt meestal meteen gewassen,  een schone vacht is immers beter te ontklitten en te ontvilten dan een niet gewassen vacht.

De hond wordt gewassen met een voor hem/haar geschikte shampoo

Shampoo voor de normale wasbeurt bij kortharige honden. Shampoo voor witte honden. Shampoo voor honden met een middellange tot lange vacht. Shampoo voor het herstel van velerlei huid- en vachtproblemen. Shampoo voor de gevoelige huid. Enz. Indien nodig wordt de wasbeurd beëindigd met een crèmespoeling of conditioner.

Op aanvraag is er ook mogelijk om de hond te laten genieten van een Spa behandeling, dit is niet alleen heerlijk voor de hond maar ook goed voor de vacht.

 

Het legen van de anaalklieren (indien nodig)……

Sommige honden hebben last van volle anaalklieren. Dit kan leiden tot ontstekingen en daarom helpen we de honden door de anaalklieren leeg te drukken. De meeste honden vinden dit prettig en is het alleen gevoelig wanneer de klieren te vol zijn.

 

Droog föhnen……

Als de hond lekker fris gewassen is gaan we hem drogen. Enerzijds omdat het prettiger is voor de hond, anderzijds omdat de vacht beter in model te knippen of te efileren is, wanneer de vacht droog en uitgeborsteld is. Indien nodig wordt de hond ontklit en ontvilt. Het kan voorkomen dat de vacht zodanig vervilt en geklit is dat uitsluitend de tondeuse uitkomst kan bieden. Het drogen gebeurt eerst met een blower, die het water uit de vacht blaast. vervolgens wordt de vacht uit elkaar gehaald met behulp van de föhn en een borstel.

 

Borstelen……

Nadat de vacht ontvilt en ontklit is, gaan we hond helemaal droog borstelen. Hierbij wordt de föhn gebrukt. Pas als de hond lekker “fluffy” is, kan de hond in model gebracht worden. Het borstelen gebeurt na het wassen, omdat anders de vacht en de huid beschadigd kunnen worden. De schubben van het haar sluiten zich als ze eerst gewassen worden. Hierdoor worden vuil, vilt en klitten makkelijker verwijderd en doet het de hond geen pijn.

 

Trimmen……

Rashonden worden in model gebracht conform de officiele rasstandaard of op de manier die u graag wenst. Rasloze honden zullen in principe het model krijgen van de rashond waarop ze het meeste lijken. Ook hier geldt dat uw wensen voorop staan en dat de hond altijd getrimd wordt, zoals u graag ziet. Ook wordt naar de bouw van de hond gekeken om eventuele kleine “afwijkingen” met het modeleren te kunnen camoufleren. Tenslotte speelt ook het karakter van de hond mee en zal een deugniet er als een deugniet uitzien en een dametje als een echte lady.

 

Nagels knippen……

Nagels kunnen zeer snel groeien en worden de nagels, indien nodig, weer netjes op lengte gemaakt. Belangrijk is dat u ook zelf in de gaten houdt of de nagels te lang geworden zijn. Wanneer u denkt dat ze weer geknipt moeten worden kunt u tussentijds altijd afspreken even langs te komen.

 

Oren schoonmaken……

Bij somige hondenrassen ontstaan na verloop van tijd plukken dood haar in de oren. Dit haar moet verwijderd worden om de kans op ontstekingen te verkleinen. Tenslotte wordt eventueel vuil met een doekje verwijderd, zodat de hond u weer goed kan horen.