top of page

Het is een Rashond...en die moet.....

De opmerking van iemand op mijn pagina heeft me weer toegezet om weer een artikeltje te schreven Het is een rashond !!!!!! en die moet je…….. ja het is een rashond en dat respecteren we zeker!! spraak ik als trimster en fokker van rashonden. Soms komen er hondjes langs, bv westie’s, Shih-Tzu, malthesertjes en nog meer rassen die gewoonweg niet in model mogen of kunnen. De reden hier van kunnen vele zijn. Bij bv pluk hondjes(terriers)zoals cairn’s en westies is vaak een genetica kwestie de vachten zijn zodanig misfokt dat er geen plukhaar meer aanwezig is.

Deze hondjes hebben geen dubbele vacht meer, en hoe vakkundig je ook bent is niet de bedoeling dat je een hond gaat epileren. Terriers die wel een mooie plukvacht hebben en toch geknipt of geschoren worden is een andere verhaal.

Het scheren van een echte plukvacht is niet goed voor de vacht maar het hondje is prioriteit 1 en als de hond volledig in de stress raakt van het plukken en als trimster je alles geprobeerd hebt blijft maar 1 optie, inkorten.

Plukvachten die genetisch absoluut geen plukvachten meer te noemen zijn...tja waar hebben het over.... Shih-Tzu gaan officieel lang! ja….officieel! Maar…kan baasje minimaal 1 x per week deze honden verzorgen? en ik bedoel echt verzorgen. Dus…in bad, vacht olieen, drogen kammen en in de papiotten? 9 van de 10 baasjes kunnen dat niet en willen dat niet, en wat niet gaat gaat gewoon niet. baasjes vallen op een hondje zijn karakter en sommige hoeven dat hele vacht gedoe niet.

en eerlijk gezegd sommige hondjes willen dat gedoe ook niet dat hebben we te respecteren! Honden die volledig vervilt binnen komen is er geen discussie over mogelijk kort scheren is de enige optie, even huilen en op nieuw beginnen. Dus ja een rashond …die moet je……als het kan! Dus als je een foto van een westie of Shih-Tzu of cairn of teckel ziet die net anders is dan de ras standaard niet zomaar wat zeggen, maar denk even na! kijk verder op deze pagina of je misschien de kundigheid van de trimster kan ontdekken en geef daarna je ongezouten mening dank je wel Domenica Dogstyling

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
No tags yet.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page